Györgyi Dóra vagyok,

klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus, emellett két gyermek édesanyja.

Bemutatkozás

Az emberi lélek, a viselkedés, gondolkodás megértése mindig szenvedélyesen vonzott, ez terelt a pszichológia irányába. Az emberekkel való foglalkozásban az a leginspirálóbb, hogy tanúja lehetek az emberek bátorságának, erejének, elszántságának, ahogyan szembesülnek önmagukkal és belső értékeik kibontakozása által megtanulnak eligazodni a felmerülő nehézségeken.

Foglalkoztat, hogy hogyan tehetem értelmesebbé az emberek életét, hogyan tudom egy szemléletváltással a mentális jóllét, belső biztonság érzését megerősíteni bennük.

Azt szeretném, hogy a segítségemmel olyan stratégiák eszköztárával hagyd el a pszichológiai tanácsadást, amelyek segítenek az utadon maradni, előrehaladni és örömtelibben élni a hétköznapokat.

Pszichológushoz fordulni bizalmi kérdés, ezért nagyon igyekszem barátságos, meghitt légkörben biztosítani a támogatást, hogy tudjak segíteni, hogy a hozzám forduló jobban megismerje érzései, viselkedése, gondolkodásmódja, tünetei összefüggéseit, mögöttes tartalmát.

Célom, hogy az ítéletmentes, elfogadó kapcsolaton keresztül egy magasabb szintű, stabilabb működésmódhoz juttassam az egyéneket, családokat.
Abban hiszek, hogy önmagunkon dolgozni, a lelki egészségünkkel foglalkozni igényes és kifizetődő befektetés, amely minden esetben a harmonikusabb, teljesebb életet szolgálja.

Szakmai háttér

Pszichológusként a Debreceni Egyetem pszichológia szakán végeztem 2004-ben. Ezt követően a Debreceni Orvostudományi Egyetemen klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusi képesítést szereztem.

Családterápiás önismeretet végeztem, amely a mai napig meghatározza szemléletemet. Érdeklődésem a rendszerszemlélet mellett a pozitív pszichológiai irányzatra is kiterjed. Folyamatosan keresem és részt veszek olyan képzéseken, amelyeken a legújabb eljárásokat, módszereket adják át a stresszkezelés, szorongásoldás területén. A legújabb, hatékonynak bizonyuló mindfulness gyakorlatokat is szívesen építem be munkámba felnőttek és gyerekek segítéséhez egyaránt. Jellemzően relaxációs technikákat is használok a pszichés jóllét eléréséhez.

Diplomám megszerzését követően 12 éven keresztül dolgoztam nevelési tanácsadóban, ahol gyerekekkel, felnőttekkel és családokkal foglalkoztam. Mellette családsegítő és gyermekjóléti szolgálat keretein belül látok el pszichológiai feladatokat.

Különféle családi nehézségekkel, életvezetési elakadásokkal, gyerek és felnőtt esetekkel egyaránt találkozva végzek tanácsadást és terápiát.

Iskolapszichológusi munkám során elsősorban a kamaszoknak, fiatal felnőtteknek való segítésben szereztem tapasztalatot.

Önismereti, személyiségfejlesztő csoportokat vezettem serdülők és felnőttek számára.
Szakmai pályafutásom alatt számos alkalommal tartottam előadásokat, képzéseket.

Magánellátás keretében több éve fogadom a hozzám forduló felnőtteket, gyerekeket, hogy támogassam lelki egészségük helyreállítását.

Milyen problémával fordulhatnak hozzám?

Életvezetési, kapcsolati és érzelmi problémák

nehéz döntési helyzetek, dilemmák, elakadások a kapcsolatokban, szülő-gyerek kapcsolati problémák, párkapcsolati nehézségek, családi konfliktusok, nehézségek, érzelmi válságok

Szorongásos zavarok, stressz
állandó aggódás különféle helyzetekben, félelem társas helyzetektől, túlzott aggódás, túlságosan nehéznek érzed a helyzetedet, stresszkezelés
Önismeret támogatása

lelki-spirituális fejlődés, önmagunk megismerésének szándéka, döntéseink, viselkedésünk, választásaink tudatosabb megértésének segítése

Élethelyzeti problémák
trauma, veszteség átélése, hirtelen, nagy változások átélése, dilemmák, döntési helyzetek, krízis, stb.
Önértékelési probléma
hiányos önismeretből, átmeneti érzelmi válságból vagy bármilyen más okból adódóan alulértékeled önmagad, amely nagymértékben befolyásolja önmagadhoz és a másokhoz való viszonyod
Pszichés problémák gyermekeknél

gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések, nehézségek, elakadások, gyerek viselkedésének megváltozása, hiszti, agresszív viselkedés, gyermekkori szorongások stb.

Magatartási-beilleszkedési problémák

érzelmi-indulati élet zavarai, félelem, szorongás, szülő-gyerek kapcsolat segítése, serdülőkori problémák megoldása

Szülő konzultáció, nevelési tanácsadás

gyermek pszichés állapotának feltérképezése, nevelési tanácsadás, gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések, elakadások, nehézségek

Egyéb pszichés problémák

bármi, ami nehézséget okoz, ami miatt úgy érzed, nem tudod egyedül megoldani a problémád, az életedben adódó helyzetet, érzelmi-kapcsolati konfliktusok, stb.

Online tanácsadás

részletekért, bővebb tájékoztatásért forduljon hozzám bizalommal telefonon vagy emailen

Kapcsolat >

Szakmai képzések:

 • A test lelke – a lélek teste: testi és lelki folyamataink összefüggése a 21. században
 • Gyermekút a kora gyermekkori intervenciós ellátórendszerben
 • Neuropszichológia és találkozási pontjai
 • A gyógyulás pszichológiája – megküzdési stratégiák nehéz élethelyzetekben
 • Tudatos jelenlét a gyógyítás szolgálatában
 • Ultrarövid terápia – Hogyan működik az egyalkalmas intenzív egyéni konzultáció testi – lelki problémák esetén?
 • Szorongós csoport vezetése kognitív – viselkedésterápiás program keretében – módszertan és elmélet
 • Szorongás – szorongás okozta megbetegedések, terápiájuk
 • Veszteség – és gyászfeldolgozás

Tagság: MOK – Magyar Orvosi Kamara

Előadásaim:

 • A krízis mint esély
 • Generációs problémák
 • Tanulási motiváció
 • Pedagógiai szakszolgálat pszichológusának kompetenciái gyermekbántalmazási ügyekben
 • Az online világ veszélyei
 • A család mint a társadalom legalapvetőbb egysége és annak működése
 • Mentálhigiénés lehetőségek, a prevenció útjai az óvodában
 • Lelki egészségünk megőrzése stresszhelyzetben
 • Pszichológiai jelenségek és zavarok óvodáskorban

Galéria